Niet-journalistieke schrijfsels

Ik ben niet alleen gespecialiseerd in journalistiek schrijven. Ik ben getraind in het schrijven van proza (voornamelijk korte verhalen) en poezië. Verder werk ik al enkele jaren aan een roman, die volgens de planning ooit af moet komen.

Reclame voor bedrijfsleven
Ik heb veel bijdragen geleverd aan teksten voor het bedrijfsleven. Zo heb ik de toenmalige directeur van Stahl in Waalwijk geholpen bij het schrijven van een artikel dat in het Brabants Dagblad is verschenen.
Ik heb een reclametekst geschreven voor het Tilburgse Waterman Dive Centre, die is verschenen in verschillende lokale media in heel Nederland. Wilt u ook gebruik maken van mijn schrijfkunsten, of wellicht van het door mij opgebouwde netwerk in het bedrijfsleven en in de media, neem dan vrijblijvend contact met me op.

Startende ondernemers
Startende ondernemers kunnen bij mij terecht voor reclameteksten, zoals folders, flyers en brochures (zie foto’s). Maar ook als zij hulp nodig hebben bij het schrijven van bedrijfsplannen, marketingstrategieën en businessplannen ben ik de aangewezen persoon om te helpen. Ik heb de eigenaresse van een (inmiddels succesvolle) Poolse winkel in Nederland geholpen met het schrijven van een businessplan, waardoor zij uiteindelijk met een lening van de bank haar zaak kon opstarten. Hierbij moet vermeld worden dat ik een tweejarige economische opleiding heb afgerond: HBO Commerciële Economie. Wat betreft economische zaken kom ik dus te allen tijde beslagen ten ijs. Neem dus gerust contact op om te vragen wat de mogelijkheden zijn.

Studenten
Verder heb ik inmiddels voor vier verschillende studenten een (universitaire) scriptie geschreven, of hulp geboden met het schrijven. Alle vier de scripties zijn beoordeeld met een 8,3 of hoger. Zo bied ik diensten aan waarbij ik teksten nakijk op spelling en grammatica, of dat ik voor studenten die niet bijster goed zijn in de Nederlandse taal hun zinnen herschrijf en er een goed lopend verhaal van maak. Wil jij er zeker van zijn dat jouw scriptie helemaal in orde is en zonder fouten naar de professoren gaat, neem dan vrijblijvend contact met me op.

Muziek(teksten)
Gedurende twee jaar heb ik als ghostwriter gewerkt met een aantal aanstormende talenten in de Tilburgse muziek- en rapscene. Ik heb teksten voor ze nagkeken en herschreven, en in enkele gevallen is mij gevraagd een volledige tekst voor een nummer te schrijven. Het best beluisterde nummer van een rapper uit Tilburg, waarvoor ik de tekst in zijn geheel heb geschreven, is uiteindelijk meer dan 200.000 keer gedownload. Ben jij een (startende) muzikant en heb je geen inspiratie, of heb je een writersblock, neem dan gerust contact met me op. Dan gaan we samen kijken waar het aan schort, en vooral hoe we het kunnen verbeteren.

Overigen
Uiteraard kan het zijn dat u in wat voor omstandigheden dan ook gebruik wil maken van een ghostwriter, of iemand die er simpelweg voor zorgt dat uw tekst(en) helemaal kloppen. Mocht het zo zijn dat u met een tekstueel probleem zit, of ergens niet uitkomt qua schrijven, dan kunt u uiteraard ook contact met me opnemen.
Deze volgende voorbeelden mogen dan misschien wat vreemd overkomen, ook hier blijkt dat mensen op allerlei manieren en met allerhande situaties verlegen zitten om een schrijver. Is een geliefde of een huisdier van u overleden, en bent u op zoek naar dat ene gedicht dat precies verwoordt wat u voelt? Of hebt u een geliefde kwaad gedaan, en wilt u iets rechtzetten? Ook in deze gevallen kan ik u helpen.
Zo zullen de eigenaren van Binky, een poes die te vroeg aan haar einde kwam, kunnen beamen dat het gedicht dat ik voor ze schreef precies was wat ze zochten. Op internet kreeg het gedicht honderden reacties van mensen die waren geraakt door de woorden.
Of wat te denken van Hassan? Een jongeman die zijn vriendin per ongeluk had gekwetst, en ten einde raad bij kwam om te vragen of ik kon helpen. Samen hebben we een plan bedacht, inclusief het bezorgen van rozen, het geven van cadeau’s en het overhandigen van een gedicht, om haar terug te winnen. Hassan heeft zijn liefde teruggevonden, en is nu gelukkiger dan ooit!
Zo ziet u maar: er kan geen situatie te gek of te bijzonder zijn, of mensen hebben wel behoefte aan iemand die ze bij kan staan. Of dat nu is met een gedicht, een liefdesbrief of een sinterklaasgedicht, ik ben van alle markten thuis om ervoor te zorgen dat u precies dat krijgt waar u naar zoekt. Neem contact met me op, en iedere vraag of verzoek zal serieus in behandeling worden genomen.

(Alle voorbeelden in deze tekst zijn echte voorbeelden, en gaan over mensen die ik zoals staat beschreven heb kunnen helpen)

Contact:

D.C. Boots
Atelierstraat 169
5041 AA Tilburg
d_boots@hotmail.com
dennisboots.wordpress.com

Bent u geinteresseerd, stuur dan een mail. Mijn telefoonnummer is vanwege privacy redenen alleen te verkrijgen als u me mailt, of een brief schrijft.

Voorkant van de folder waarvoor ik de teksten heb geschreven. Alleen in de eerste week zag het bedrijf een toename van ruim 300% in het klantenbestand.

Achterkant van de folder waarvoor ik de teksten heb geschreven. Dankzij deze folder heeft het bedrijf uiteindelijk een uiterst succesvolle doorstart kunnen maken.

3 gedachtes over “Niet-journalistieke schrijfsels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s