#FascinerendeFoto | Vijf leraren


Teacher1

Wat moet er nog bij in de titel? Dat wat deze vijf leraren dagelijks doen ‘episch’ is? Dat het ‘helden’ zijn?

Nee. Deze vijf leraren laten zien waarom échte leraren, mensen die enkel het beste met kinderen voor hebben en deze kinderen willen doen opgroeien tot volwassenen met een uitstekend moreel kompas, zo bijzonder zijn.

Carl Schneider, een leraar op Whitney Achievement Elementary, wil ervoor zorgen dat zijn leerlingen zowel in het klaslokaal als daarbuiten zich veilig kunnen ontwikkelen. Samen met vier andere leerkrachten, Kevin Sullivan, Auriel Rolle-Polk, Allison Thompson en Valeria Bostick, begeleidt Carl vijf dagen in de week zijn leerlingen na school naar huis zodat zij daar veilig aankomen.

“Zo leren we de kinderen ook nog eens beter kennen. Ze kunnen vrijuit praten over wat ze afgelopen weekend hebben gedaan of over zaken die ze hebben geleerd op school”, vertelde Carl tegen Fox13. Carl is al drie jaar deelnemer van dit speciale initiatief. “Het is dan ook dagelijkse routine geworden. Ik kijk er iedere dag weer naar uit. Tegelijkertijd is het mooi dat de mensen in de wijk zien dat leraren betrokken zijn bij de samenleving.”

Er zijn zo’n 200 leerlingen van de Whitney Achievement Elementary die dagelijks begeleidt moeten worden, en dus hebben de vijf leraren het op hen genomen om de leerlingen eerlijk te verdelen. Chris Hill, communicatiemedewerker van de school benadrukt dat de vijf leraren het begeleiden altijd op vrijwillige basis hebben gedaan. “Het is voor zowel de kinderen als de leraren een uiterst vrijblijvende manier om elkaar beter te leren kennen, en het komt ten goede aan het contact in het klaslokaal.”

Maar is het er zo gevaarlijk dan? Ja. Memphis in Tennessee, de stad waar deze school staat, stond in 2014 op de elfde plaats van de meest gewelddadige steden in de Verenigde Staten van Amerika.  In 2006 was het zelfs de meest criminele stad van de VS. Er zijn momenteel 182 gangs in de stad, met een totaal aantal bendeleden van ongeveer 8400.

Het is dus wel degelijk bijzonder wat deze leraren voor hun leerlingen over hebben.

Teacher2 Teacher3 Teacher4 Teacher5 Teacher6 Teacher7

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s