VvdD | Zach LaVine’s Space Jam dunk


Rookie Zach LaVine (19) werd al na één jaar college basketbal gescout door de Minnesota Timberwolves. Zach kende een stroeve start, waarbij hij slechts twaalf minuten speelde in zijn eerste vijf wedstrijden. Twaalf minuten waarin hij nauwelijks kon overtuigen.

Toen raakte vaste Timberwolves waarde Rick Rubio zwaar geblesseerd en kreeg LaVine, samen met veteraan Mo Williams, de kans om als point guard te spelen.

Zach greep deze kans met beide handen aan.

Hij vestigde het ene record na het andere. Hij scoorde 25 punten met vijf assists, waarmee hij de tweede tiener is in de geschiedenis van de NBA die zulke cijfers kan overleggen. Hij werd de vierde tiener ooit die 20 punten en 10 assists scoorde. Op dit moment is hij de regerende dunk kampioen, de jongste sinds Kobe (Bryant) deze titel won in 1997.

Gisteren was de film Space Jam te zien op de Nederlandse televisie. En de LaVine doet op geen enkele wijze onder voor de slechteriken in die film met deze monsterachtig goede dunk. Hij krijgt zelfs een staande ovatie van James Harden, en dat zegt meer dan genoeg.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s