VvdD | Falcon Heavy gaat de mensheid voor op reis in de ruimte


SpaceX. Als u de naam nog niet kent, dan wordt dat hoog tijd (ik schreef er eerder al hier, hier, hier, hier, hier en hier over). Want het monopolie van NASA op raketlanceringen en ruimtereizen is definitief ten einde. Dit heeft enerzijds te maken met het steeds beperktere budget van het Noord-Amerikaanse Ruimte Agentschap en anderzijds heeft dat te maken dat private bedrijven plots vermogend genoeg zijn om een mee te doen.
De reden dat ik zoveel aandacht besteed aan SpaceX heeft niet te maken met het feit dat het bedrijf me betaald om dat te doen. Ik zou er het liefste wekelijks over schrijven zonder er een cent voor te vangen.
Ik doe dit omdat ruimtereizen, ontdekkingsreizen tussen de sterren en planeten, ons als mensheid op vele manieren verder brengen. Allereerst verdwijnt het vele geld dat aan ruimtereizen wordt besteed (en laten we eerlijk zijn: goedkoop is het niet) niet tussen de sterren. Een kleine opsomming van wat we tot dusver aan ruimtereizen hebben overgehouden:
– Mobiele telefoons
– Rekenmachines
– Digitale horloges
– Infrarood camera’s
– Laser chirurgie
– Computers
– Satelliet televisie
– Teflon
– Klittenband
– Waterzuiveringssystemen
Daarnaast zijn ruimtereizen het ultieme voortvloeisel van wat ons als mensen drijft: nieuwsgierigheid. De nieuwsgierigheid die maakt dat we verder kijken, dat we willen leren, dat we zogenaamde waarheden in twijfel trekken, dat we obstakels overkomen. De ruimte biedt ons een schat aan kennis en informatie, die we alleen kunnen vergaren als we onze steen verlaten. En SpaceX is daartoe een middel.

Dit is de animatie, bijna net zo spectaculair als een echte lancering, van de lancering van de Falcon Heavy die dit jaar de ruimte in gaat. Naar verwachting is de Falcon Heavy de krachtigste operationele raket ter wereld.
Daarnaast is deze raket uniek omdat deze opnieuw gebruikt kan worden en dus meerdere reizen naar de ruimte (en terug) kan maken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s