#FascinerendeFoto | Sculptuur van een 140 jaar oude boom


Middle Fork is het meest recente werk van kunstenaar John Grade, dat onthuld werd in de nieuwe MadArt ruimte in Seattle. Hij werkte samen met talloze vrijwilligers aan het enorme sculptuur van een 140 jaar oude boom.

Het begon een jaar geleden toen Grade en een enkele assistenten op de boomschors van een Western Hemlock boom uit North Bend, Washington een gipslaag aanbrachten. Deze gipslaag werd daarna voorzichtig verwijderd waarna het een reis van twee weken onderging naar Seattle.
Daar begonnen Grade en een groep vrijwilligers (soms zelf voorbijgangers die besloten een handje te helpen na door het raam te hebben gekeken) aan de creatie van dit enorme sculptuur. De creatie bestaat uit honderdduizenden kleine houten blokjes die tezamen de eerder gemaakte gipsen mal van de boom vervangen. Het uiteindelijke kunstwerk werd daarna gezandstraald en is sinds kort te bewonderen in de kunstgalerij.

De onderstaande video toont aan hoe het kunstwerk tot stand kwam.

De tentoonstelling zal tot 25 april te zien zijn in Seattle, waarna de holle boom aan een reis van twee jaar begint die het zal leidden naar kunstgalerijen en kunstbeurzen in het land. Na twee jaar zullen de stukken hout aan de voet van de nog levende boom worden gelegd, waarna het kunstwerk en de boom herenigd worden in de grond.

BMS1

BMS12

BMS123

BMS1234

BMS12345

BMS123456

BMS1234567

BMS12345678

BMS123456789

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s