#FascinerendeFoto | Kilometerslange sneeuwschilderijen


Begin vorig jaar trokken kunstenaar Sonja Hinrichsen en zo’n 60 vrijwilligers het bevroren Catamount Lake in Colorado om daarop kilometers lange wervelende patronen te maken in de sneeuw. Getiteld Snow Drawing at Catamount Lake is het werk een voortzetting van wat Hinrichsen al vaker heeft gedaan: lokale vrijwilligers bij elkaar om samen een kunstwerk te maken in de sneeuw gebaseerd op parameters van Hinrichsen. Ze zegt hier zelf het volgende over:
“Het is belangrijk voor me dat deelnemers de elementen van de natuur ervaren terwijl ze me helpen om de voor hen bekende gebieden met sneeuw te veranderen in een kunstwerk. Ik hoop dat de luchtfoto’s die ik direct na het afronden van het kunstwerk ook een groter publiek demonstreren hoe je met een systeem van ontwerpen zelfs van een landschap een kunstwerk kunt maken. Dit maakt dat we het landschap anders gaan zien, en dat de natuurlijke schoonheid van de omgeving nog eens wordt benadrukt. Zeker omdat je ziet dat een moderne beschaving steeds verder los raakt van de natuurlijke wereld.”

Hinrichsen rondde onlangs nog een project af in een sneeuwtekening die het oorspronkelijke pad volgde van de Yampa rivier in Routt County, Colorado. Ze heeft kunstwerken gepland in Illinois en in de Franse Alpen.

sns1sns2sns3sns4sns5sns6sns7sns8sns9

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s