Ongelooflijke octopus: kokosnoot harnas & ’s Werelds grootste watermozaïek (+ Toegift)


Ongelooflijke octopus: kokosnoot harnas
Deze octopus vertoont gedrag dat we ten eerste niet verwachten van zijn soort en ten tweede dat erop wijst dat ongewervelden gereedschap kunnen maken en toepassen. Op zoveel manieren is dit beeldmateriaal ongelooflijk bijzonder.
Het feit dat de octopus de het gereedschap gebruikt wijst niet direct op intelligentie (er zijn automatische manipulaties van het voorwerp die je standaard kan noemen). Waaruit zijn intelligentie echter wél blijkt is dat octopus vooruit denkt en dus anticipeert (de kokosnoot dient ter bescherming voor een later moment, als hij in gevaar is) en uit het feit dat de octopus zich aan diverse mogelijke situatie kan aanpassen.
De platvis die je in deze video ziet is uiteraard geen octopus jager. Wat platvissen vaak doen is het volgen van een octopus. Wanneer een octopus gaat jagen schrikt hij vaak kleine dieren op die een prima prooi zijn voor platvissen.
De beelden zijn afkomstig van de BBC, van de serie Life Story.

’s Werelds grootste watermozaïek
Kunstenaar Belo Serge maakt ’s werelds grootste watermozaïek met 66.000 bekertjes water. Hij doet dit om mensen bewust te maken dat toekomstige generaties ook schoon drinkwater nodig hebben.

Toegift
Welkom in Winnipeg Canada. Met een temperatuur van -34°C (en een gevoelstemperatuur van -48°C) was het er koud op 1 maart 2014. Dat wordt ook duidelijk wanneer de familie besluit de warm water tank te openen en de sprinkler aan te zetten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s