Glazen paard & Kaarttrucs door het scherm (+ Toegift)


Glazen paard
Niet alleen is het eindresultaat een kunstwerk, maar ook de wijze waarop het glazen paard tot stand komt bij deze traditionele manier van glas bewerken. Ongelooflijk mooi om te zien, van begin tot eind.

Kaarttrucs door het scherm
Arthur Matiossian doet kaarttrucs door je beeldscherm heen. Op persoonlijke noot: ik heb een zwak voor illusionisten en mensen die dit soort trucs doen. Omdat je als publiek weet dat je in de maling wordt genomen, en toch word je in de maling genomen. Illusionisten zijn de meest eerlijke leugenaars.
De uitdaging, daarnaast, is om te zien hoe de illusionist zijn truc uitvoert en hoe hij je voor de gek houdt. Als iemand me kan vertellen hoe de illusionist uit deze video dat doet, dan graag. Hij had me namelijk bij de eerste truc al te pakken.

Toegift
Deze time lapse video van Shanghai (上海市) is wonderbaarlijk mooi. De video toont je een dag in de stad met meer dan 24.150.000 inwoners. Shanghai betekent ook wel ‘Boven de zee’ (karakter 上  Sháng ofwel ‘Boven’ en 海 betekent hǎi ofwel ‘De zee’) en is gelegen langs de rivier Huangpu. En van het begin van een dag tot het einde leeft en ademt de stad, op alle mogelijke manieren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s