GEZONDHEID | Zo zien 200 calorieën eruit!


Op de website van het Voedingscentrum staat te lezen dat vrouwen per dag 2000 calorieën nodig hebben. Mannen hebben gemiddeld 2500 calorieën nodig. Maar die aantallen zeggen vrij weinig, daar we ze doorgaans nauwelijks kunnen vertalen in de voeding die we gedurende een dag eten.
En daarbij zijn wij mensen, en mensen blinken uit in het voorliegen van henzelf. Natuurlijk, we zijn vanochtend al twee keer de trap op en neer gelopen, daarbij hebben we honderden (?) calorieën verbrand! En toen we gisteren die salade aten waren we zeer gezond bezig (hierbij laten we uiteraard die kwak mayonaise die in de salade ging voor het gemak even weg) dus kunnen we vandaag toch best drie koffiebroodjes achter elkaar eten?!
Nu is er een app die onze dromen aan diggelen schiet en de tranen in onze ogen zal doen springen: Calorific. Calorific is een bom van waarheid die ontploft op je telefoon en doet je inzien hoeveel calorieën je nu werkelijk tot je neemt. De app doet niets meer dan met afbeeldingen tonen hoeveel 200 calorieën (dames, dit is 10% van wat je dagelijks tot je zou moeten nemen) in vriendelijke pasteltinten.

De app is te downloaden in playstore of in de appstore, en is gratis verkrijgbaar. Maar wees gewaarschuwd: het openen van deze app kan leiden tot hartverscheurende taferelen! Hieronder een voorproefje (woordgrapje met wrange nasmaak).

200cal1 200cal2 200cal3 200cal4 200cal5 200cal6 200cal7 200cal8 200cal9 200cal10

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s