#FascinerendeFoto | Opgerold papier in symmetrische schoonheid


Deze fantastische afbeeldingen van wat op het eerste oog tapijten lijken, zijn in werkelijkheid het begin van een nieuwe, papieren sculpturen serie van Lisa Nilsson. Ze snijdt en knipt stukjes moerbeipapier, rolt deze op en plaatst deze op minuscule schaal bijeen. Lisa maakte eerder al soortgelijk werk, maar met een ander thema, namelijk anatomische doorsnedes. Deze serie zal binnenkort op dit blog te zien zijn.
Het huidige werk van Nilsson laat nog maar eens zien dat deze kunstenaar de papierkunst werkelijk tot in perfectie beheerst. Sterker nog: Ann Martin van All Things Paper zegt hierover dat ze “dit in honderden jaren papierkunst nog nooit zo goed heeft uitgevoerd zien worden”.
In tegenstelling tot het maken van een tapijt, waarbij laag voor laag wordt geweven, begint Nilsson in het midden en werkt langzaamaan naar buiten toe. Met de nadruk op langzaamaan, want één afbeeldingen neemt maanden van arbeid in beslag. Wil je meer weten over deze bijzondere kunst, en over het vakmanschap van Nilsson, lees dan het interview met haar hier.

GP1 GP2 GP3 GP4 GP5 GP6 GP7

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s