#FascinerendeFoto | San Francisco in (100.000) tandenstokers


100.000 tandenstokers, 35 jaar en één man vormen gezamenlijk de basis voor dit ongelooflijke kunstwerk: San Francisco nagemaakt met tandenstokers.

Zo’n 38 jaar geleden begon artiest Scott Weaver met zijn werk aan dit onwaarschijnlijke complexe project. Dit project doet denken aan het spel Skyrim: er komt geen einde aan. Zelfs nu nog maakt Weaver dagelijks aanpassing, of voegt hij nieuwe elementen toe.
Het bouwwerk bestaat uit diverse ‘tours’, waarbij pingpongballen door diverse buurten, langs historische locaties en iconische symbolen van San Francisco rollen. Weaver geeft direct toe, wanneer men er naar vraagt, dat er sculpturen van San Francisco zijn die groter zijn dan de zijne. Maar geen van deze grotere bouwwerken heeft dat kinetische element dat Weaver heeft gebouwd. Weaver schat dat hij al ruim 3000 uren heeft besteed aan het project, waarin hij tandenstokers van over de hele wereld heeft verwerkt:
“Ik heb diverse soorten tandenstokers gebruikt, afhankelijk van wat ik aan het bouwen ben. Vrienden en familieleden helpen me met het verzamelen van tandenstokers, als ze bijvoorbeeld op reis gaan. De bomen in het Golden Gate Park zijn gemaakt van tandenstokers uit Kenia, Marokko, Spanje, West-Duitsland en Italië. Het hart van de Palace of Fine Arts is gemaakt van tandenstokers die in de lucht werden gegooid op onze bruiloft.”

Foto’s zijn via Tinkering Studio, waar Weaver ooit zijn kunstwerk tentoonstelde, beschikbaar gemaakt. Ziehier hun Flickr galerij.

RTB1 RTB2 RTB3 RTB4 RTB5 RTB6 RTB7

Advertenties

3 gedachtes over “#FascinerendeFoto | San Francisco in (100.000) tandenstokers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s