REIZEN | Het nieuwste lid van het Google Street View team


Heb je je weleens afgevraagd hoe Google Street View beelden uit, bijvoorbeeld, een woestijn verzameld? Ziehier het nieuwste lid van het Google Street View team, genaamd Raffia. Raffia is een tien jaar oude kameel die, wanneer de weersomstandigheden perfect zijn (lees: helderblauwe hemel), om zes uur ’s ochtends met een camera op de rug de woestijn in trekt. Met de high tech camera ‘Trekker’ op haar rug geplaatst maakt ze 360 graden beelden in de Liwa woestijn van de Verenigde Arabische Emiraten.

Klik hier om te zien welk schitterend vergezicht er achter de volgende duin te zien is.

Liwa ligt ten zuiden van Abu Dhabi en bezit vele oasis gebieden welke steeds meer in trek zijn als vakantieoord. Deze glooiende zanderige heuvels waren ooit de thuisbasis van de nomaden aan het einde van het Stenen Tijdperk. Daarmee is Liwa een van de oudste gebieden in de Verenigde Arabische Emiraten. Volgens Google heeft dit project een bijkomend positief effect: het geeft de toerisme in dit gebied een behoorlijke boost.

En dat lijkt geen overdreven statement. Want wie Raffia even volgt, raakt aangetrokken door het bijzondere landschap en de schitterende oases die talrijk zijn. Wie raakt er nu niet geïnteresseerd in die gebouwen die tussen de palmbomen liggen?

Voor wiens interesse werkelijk aangevuurd is door de beelden, het is zeer waarschijnlijk dat het hier om het Tilal Liwa Hotel gaat.

Veel plezier met de reizen van Raffia, voor nu vanachter je computer.

Raffia1 Raffia2 Raffia3 Raffia4 Raffia5 Raffia6

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s