#FascinerendeFoto | Van satellietfoto’s naar uniek tapijt


Al op jonge leeftijd was Florian Pucher gefascineerd door de rust en schoonheid van landschappen, bezien van bovenaf. “Ik houd er van om te reizen en ik probeer altijd een stoeltje bij het raam te krijgen als ik vlieg,” zegt de in Beijing woonachtige Oostenrijkse architect. Zijn fascinatie voor landschappen ging zo ver dat hij reizen in de avond en ’s nachts zo veel mogelijk probeerde te vermijden. Deze aan obsessie grenzende fascinatie heeft Florian nu omgezet in een serie gelimiteerde tapijten (LANDCARPET, ofwel LANDTAPIJT) waarop hij luchtfoto’s heeft uitgebeeld.

Pucher gebruikt diverse online kaartdiensten om interessante locaties vast te leggen. Vervolgens zoekt hij afbeelding waarop kleuren en verhogingen te zien zijn. “Sommige landen zij vrij herkenbaar vanuit de lucht, dat is intrigerend. Als architect en planner zijn de patronen en indelingen extra interessant voor me.”

Het heeft geleidt tot een unieke serie tapijten (ja, ook Nederland is afgebeeld!), welke in een gelimiteerde oplage van 88 stuks beschikbaar is. Je kunt deze bewonderen of kopen via zijn website.

LF1 LF2 LF3 LF4 LF5 LF6 LF7 LF8 LF9 LF10

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s