#FascinerendeFoto | Afval op kleur / The First Law of Kipple


Zo’n drie maanden geleden startte fotograaf Dan Tobin Smith een website waarop hij bezoekers vroeg ‘afval’ (Smith gebruikte het fictionele woord Kipple) te doneren. Afval, als in spullen die niet meer werden gebruikt door de eigenaar, die hij zou gebruiken voor een nieuw project. “Bevrijd jezelf van de nutteloze, ongebruikte voorwerpen in je leven,” zo schreef hij in de inleidende tekst, “Geef ze een doel door ze onderdeel te maken van Smith zijn nieuwe project voor de London Design Festival 2014.”

Het duurde niet lang of Smith ontving een ongelooflijke voorraad spullen. Zoveel zelfs dat hij een hele verdieping en mezzanine er mee kon vullen. Hij gebruikte de spullen als het ware als vloerbedekking. Door de voorwerpen bewust gekozen en op kleur gesorteerd op de vloer te plaatsen lijkt het alsof de verschillende haast achteloos in elkaar overlopen.

Het woord Kipple, welke zijn oorsprong vindt in de roman Do Androids Dream of Electric Sleep uit 1968 van Philip K. Dick (deze werd later verfilmd als Blade Runner), wordt gebruikt om nutteloze, doelloze objecten die mensen verzamelen te omschrijven. Het woord diende inspiratie voor het nieuwste project, welke Smith The First Law of Kipple noemde.

Zoals eerder al te zien was in #FascinerendeFoto, is Smith zeker niet de eerste kunstenaar die met afval een kleurrijk werk maakt.

AK1 AK2 AK3 AK4 AK5 AK6 AK7 AK8

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s