#FascinerendeFoto | Het wegkwijnende Parijse spoor


De Chemin de fer de Petite Ceinture (Frans voor ‘kleine riem spoor’) was een 32 kilometer land spoor dat Parijs omcirkelde. Het verbond alle grote treinstations binnen versterkte muren tijdens de Industriële Revolutie. Het deed dienst van 1852 tot en met 1934. Het spoor is dus inmiddels zo’n 80 jaar verlaten.

Verschillende projectontwikkelaars hebben sinds kort hun oog laten vallen op het immense traject van ongebruikt land, verlaten tunnels en stations. Daar tegenover staan liefhebbers van treinen die het liefst zouden zien dat de spoorlijn in zijn huidige staat bewaard blijft. Zo blijft, volgens hen, een belangrijk stuk erfgoed van de stad in tact.

Als onderdeel van zijn project “Bij de stille lijn” fotografeert Pierre Folk al sinds 2011 de 160 jaar oude spoorlijn. Wat de toekomst van het spoor ook moge zijn, hij heeft het vastgelegd op plaat. Hij trekt gedurende alle seizoenen over het spoor. Vaak keert hij op eenzelfde plek meer dan eens terug, om te zien hoeveel verder de natuur het spoor heeft overgenomen. Het is prachtig om te zien hoe de bomen, de struiken, het gras en het mos het spoor langzaam maar zeker een onderdeel van de natuur maken. Hieronder zie je slechts een kleine selectie van zijn werk. Wil je meer zien, klik hier.

PS1 PS2 PS3 PS4 PS5 PS6 PS7 PS8 PS9 PS10

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s