#FascinerendeFoto | De zeven kerken van Antarctica (2)


Antarctica wordt officieel beschouwd als woestijn omdat het het droogste continent op aarde is. Het is daarmee ook de grootste woestijn op aarde. Maar ook in dit verlaten, door ijs en sneeuw bedekte landschap vonden wetenschappers tijd voor religie. Met minstens zeven kerken welke gebruikt werden voor religieuze ceremonies, zijn dit de zeven meest zuidelijke tempels waar je te kerke kunt gaan.

2. Drie-eenheid kapel

Deze orthodoxe kerk, gemaakt van Siberisch dennenhout, is gebouwd in Rusland in jaren negentig van de vorige eeuw. De kerk werd daarna op een vrachtschip getakeld en verplaatst naar het Russische station in Bellingshausen op King George eiland op Antarctica. Twee monniken uit een Russisch klooster boden om aan om als eerste voorgangers in de kerk te dienen. Sindsdien worden priesters ieder jaar vervangen.

Met een hoogte van 15 meter weerstaat deze houten kerk de ijzige poolwinden. De kerk voorziet in de behoefte tot geloofsbelijdenis tot ongeveer 30 mensen uit de nabijgelegen onderzoeksstations (niet alleen de Russen kunnen hier naar de kerk, ook de Chileense, Poolse en Koreaanse onderzoekers zijn van harte welkom). Sommige diensten worden in het Spaans gehouden. Tijdens iedere mis wordt er gebeden voor de 64 Russen die tijdens diverse expedities overleden. Hoewel de kerk nooit helemaal vol zit, heeft er al een heuse bruiloft plaatsgevonden (een Chileense onderzoeker trouwde met een Russische) alsmede een doop.

Copyright Koolfingaz

Copyright Koolfingaz

Copyright Olar Agnar Frogner

Copyright Olar Agnar Frogner

Copyright Wikimedia Commons

Copyright Wikimedia Commons

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s