SP-raadslid stapt op vanwege verplichte afdracht salaris


Veerle Slegers, fractievoorzitter van de SP in Tilburg, staat haar zetel in de gemeenteraad af. Ze is het oneens met de regel binnen de SP dat zij driekwart van haar vergoeding moet afstaan aan de partij.

‘Als kostwinner heb ik te weinig tijd over om door bezoldigde arbeid een redelijk gezinsinkomen te verwerven,’ schrijft Slegers in een verklaring.

Ze staat haar zetel af aan de partij en wil overleggen over het bedrag dat ze nog aan de SP zou moeten afdragen. Slegers had voorgesteld 50 procent af te dragen, zoals raadsleden in de vier grote steden moeten, maar daarmee ging de partij niet akkoord.

Slegers mag haar werk voor de Provinciale Staten wel voortzetten. Omdat ze haar zetel afstaat, wordt ze niet geroyeerd door de SP.

Het is al vaker voorgekomen dat SP’ers zich verzetten tegen de verplichte afdracht. Simon Polman, raadslid uit Lelystad, maakte zijn deel van de vergoeding over aan de voedselbank in plaats van aan de partij. Hij werd uit de SP gezet, maar wilde zijn zetel niet opgeven.

Bron: Elsevier.nl

Advertenties

2 gedachtes over “SP-raadslid stapt op vanwege verplichte afdracht salaris

  1. ik vind het apart dat dit een regel is bij de SP, zij weten de gezinssituatie niet. Het is dus best vreemd om dat zo te moeten doen!
    Een betere manier is de manier waarop GroenLinks het doet. Een kamerlid van GroenLinks mag maximaal 3 periodes in de Tweede Kamer zitten. Dit zou je ook in de gemeenteraad kunnen doen. Dan weet iemand waar hij voor tekent en heeft het geen financiële gevolgen!

    • Ja het is zeker vreemd. Hoewel de leden van de SP weten waaraan ze beginnen als ze bij de partij gaan, vind ik het heel vreemd dat de partij verplicht haar leden zoveel af te staan. Dat moet vrijwillig gebeuren en niet verplicht. Dan doet GroenLinks het inderdaad stukken beter. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s