Anonymous: geruchten, acties en de vaste vrijdag prik


Met deze foto kondigde Anonymous aan dat er voortaan iedere vrijdag websites platgelegd zullen worden.

De hackersgroep Anonymous heeft bekendgemaakt vanaf nu, voor onbepaalde tijd, iedere vrijdag websites te zullen hacken (op Twitter onder vermelding van #FFF). Uiteraard zal dit niet willekeurig gebeuren. Op het blog van Anonymous valt het volgende te lezen:
“Each and every Friday Anonymous will be launching attacks… with the specific purpose of wiping as many corrupt corporate and government systems off our internet.”
“Iedere vrijdag zal Anonymous aanvallen uitvoeren, met het specifieke doel om zoveel mogelijk corrupte organisaties en regeringen van het internet te vegen.”

UPDATE! (20-02-2012 13:30) Zojuist is bekend gemaakt door Anonymous dat zij de website http://www.houstoncounty.org/ hebben gehackt. Op het moment is het niet mogelijk om de website te bezoeken, waardoor het in ieder geval duidelijk is dat zij met hun DDoS-aanval wederom succes hebben geboekt. UPDATE 2! Zojuist is het gelukt om weer op de website te komen. Daarop zijn nu allerlei grappige, cartooneske plaatjes te zien. Alles is begeleidt door de tekst: w0rmer PwNeD YoUr SHIT! Deze vorm van hacken wordt ook wel defacing genoemd. Daarbij wordt een website niet volledig platgelegd, maar wordt het aangezicht van de homepage aangepast.

Afgelopen zaterdag was het ook weer raak. Anonymous viel de site van het FTC (Federal Trade Commission, de Amerikaanse Federale Handelscommissie) aan. Ook de National Consumer Protection Week website werd platgelegd. Volgens de AP (Associated Press) waren beide websites vervangen door een Duitstalige video waarin ACTA (Anti-Couterfeiting Trade Agreement) satirisch onder de loep werd genomen.

Ondertussen zingt op het internet het gerucht rond dat Anonymous een grote actie aan het voorbereiden is. 31 maart staat er iets te gebeuren, maar zoals altijd houdt Anonymous nieuws daarover zoveel mogelijk in het duister. Zodra er meer bekend is over de actie van 31 maart, zal dat op dit blog te lezen zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s