Duitsland zegt voorlopig nee tegen ACTA


Zojuist is bekend geworden dat ACTA niet ondertekend zal worden door Duitsland. Het land heeft te kennen gegeven eerst te willen wachten op een reactie van het Europees Parlement.

Het verdrag is tot op heden getekend door 31 landen, waaronder de Verenigde Staten en 22 lidstaten van de Europese Unie. Nederland heeft net als Duitsland nog niet getekend. Het verdrag treedt pas in werking in de EU als alle 27 nationale parlementen het ratificeren én het Europarlement er akkoord mee gaat. Daar wordt er in juni over gestemd. “Alle controversiële onderwerpen moeten eerst op Europees niveau worden besproken”, zei de Duitse minister van Justitie Sabine Leutheusser-Schnarrenberger vandaag.

Ook Letland wil niet op korte termijn tekenen. Polen, Tsjechië, Slowakije en Slovenië tekenden wel al, maar zien voorlopig af van ratificatie. Vooral het terugkrabbelen van Slovenië, namens de ambassadeur in Japan, was opmerkelijk. Hij tekende, maar bekende daarna dat hij zich niet genoeg had ingelezen en eigenlijk fel tegen is.

De aarzeling van veel landen om te ondertekenen komt dus ook voort uit onwetendheid. Zelfs de Poolse premier Donald Tusk zei dat ACTA voor te veel twijfel zorgde. Daarom ook dat Polen een ratificatie van het verdrag voorlopig heeft opgeschort. Wellicht dat onderstaande filmpje duidelijk maakt waar ACTA nu werkelijk om gaat.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: NRC Handelsblad

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s