ACTA verliest zienderogen terrein


In Zweden werd afgelopen zaterdag massaal geprotesteerd tegen ACTA. Deze foto is genomen in Stockholm.

De strijd tegen ACTA, door tegenstanders omschreven als een wolf in schaapskleren, gaat ook na het weekend gewoon door. In Polen kregen demonstranten in samenwerking met Anonymous het voor elkaar dat het ratificeren van ACTA werd uitgesteld. Lees meer hier.
Ook in Zweden werd er dit weekend geprotesteerd tegen ACTA. Duizenden internetters trokken de straten in om hun stem te laten horen. Hoeveel demonstranten er precies meededen is onduidelijk, maar de petitie op Facebook werd ondertekend door meer dan 11.000 mensen.

Diverse bronnen melden dat er door heel Europa demonstraties zullen plaatsvinden. In onder andere Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland en Polen worden deze week nog meer protestacties verwacht.

De door het Europees Parlement uitgevaardigde rapporteur van ACTA, Kader Arif, stapte vorige week op, omdat hij het niet eens was met de hele gang van zaken omtrent het tekenen van ACTA. Hij zei later tegen The Guardian dat hij ACTA ziet als ‘een middel om de vrijheid van mensen in te perken, en niets meer dan dat’.
“De titel van het verdrag alleen al is misleidend. Het zou volgens de naam van het verdrag gaan om counterfeit (namaak) goederen, maar het gaat werkelijk over het schenden van auteursrechten en intellectueel eigendom. Die twee zaken verschillen wezenlijk van elkaar.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s